21 juli 2022 - Midlertidig slankefold

Den midlertidige slankefold for første gang har jeg sat heste på ægte slankekur (udover vores normale vandrefold).
Da der endelig kom regn og græsset pludselig sagde skraldabang i foråret, MEGET mere end normalt gik det altså stærkt med mavserne de startede alle med at blive lukket af, men flere og flere kom ud på kæmpe folden igen, da græsset blev mindre farligt
nu er størstedelen der igen og de har heldigvis ikke taget ret meget yderligere på, nogen har endda tabt sig lidt igen efter at tonse rundt og vandre så meget rundt igen
men de her 4 skal lige lidt længere ned i vægt før de kan komme ud igen
Vi har jo sået så sundt græs som overhovedet muligt og der er mindst lige så meget "ukrudt", som der er græs og hestene er slet ikke blevet så tromlefede, som jeg har set rigtig mange andre heste blive her om sommeren, men det blev alligevel lidt for meget
Det er svært når jeg jo egentligt helst bare vil have 2 folde (vandrefolden og den kæmpe græsfold), men noget måtte gøres og det blev således, og jeg vil sige i betragtning af omstændighederne så går det ret godt, jeg fik også lavet en virkelig fin midlertidig vandrefold . Men jeg glæder mig nu til at alle tropperne bliver samlet igen, det er nu rarest med dem alle sammen sammen jeg satser også på det ikke bliver nødvendigt igen jeg har købt kæmpe hønet til de store kasser, så de ikke bare beholder de tykke maver henover vinteren og hvis de skulle tabe sig for meget, ja så er det jo bare at pille nettene af, så er det som det plejer
Det er meget nemmere at have heste på ene fold eller 2 og 2 sammen, men det nægter jeg simpelthen, der er så mange goder ved at have store flokke for hestene .
Hvis der er de rette omgivelser og der ikke er noget vildt hormonelt med dem, så tror jeg på at langt de fleste heste ville kunne trives godt i stor flok.
Vi har også efterhånden haft nogle stykker igennem som kun har kunnet gå på ene fold andre steder, enten fordi de er blevet banket eller har banket andre, men som har ændret adfærd her til sagtens at kunne gå med andre, uden problemer
old