STENGAARD HESTEPENSION


Stedet hvor hestene har de bedste muligheder for at leve et ægte hesteliv, uden at gå på kompromis med deres velfærd!

Løsdrifte

Vi har i alt 4 løsdrifte til hestene, 2 på hver fold, så der er rig mulighed for at, alle hestene kan komme ind på én gang, hvis de skulle få behov for det. Bundene er en blanding af træpiller, spåner og sand. De bliver naturligvis muget hver dag, så hestene altid har en ren bund at ligge i. 

Den store græsfold

Græsfolden består af over 20 tønder land og fungere som en naturlig vandrefold, dvs. den er lavet på den måde at hestene kan få lov til at agere så naturligt som det er muligt for en tamhest.
Der er meget kuperet terræn, små drikke-søer, lav fruktan græs, forskellige urter, forskelligt underlag, sandkasser m.m.

De har hele den store fold året rundt og kan græsse og tonse rundt hele året lige som de har lyst til.
Der kommer desuden kun mudder omkring høkasserne og vand - hvor vi har lagt spalter, så de ikke skal være ret meget i mudder om vinteren.

Vandrefolden

Vandrefolden består af 800 m spor med forskellige underlag, bakker, en masse sunde træer, buske og urter.

Der er minimalt med græs, så den er super til nøjsomme heste, ems heste, forfange heste, heste med mavetarmproblemer m.m.

De får ad libitum hø, ad god kvalitet på vandrefolden både med og uden net.

Der er lavet et vinterområde med spalter, sand m.m. hvor hestene kan opholde sig tæt på løsdrift og mad, med minimalt mudder.

Saddelrum

Stort, aflåst og opvarmet saddelrum. Hvor man har en halv reol, 5 knager og 2 saddelpladser til rådighed. Derudover har vi lige ved siden af saddelrummet, en lang "dækkengang", hvor man kan hænge sine dækner op, så de ikke skal være foldet sammen beskidte. Udover det har vi et ekstra rum til ting, som ikke bliver brugt så tit.

Stalden

Selvom vi kun tilbyder løsdrift pladser nu, så har vi naturligvis stadig vores bokse. Så hvis der bliver behov for det, så kan man bruge dem ved sygdom, dyrlæge, smed osv. Staldgangen kan naturligvis også stadig bruges til at sadle op osv, da det jo ikke altid er sjovt at stå ude i det danske vejr ;)

Foderrum

I foderrummet har man 3 kasser + 1 hylde til tilskud m.m. Derudover er der et rum til fulde sække. Foder er det eneste man selv skal sørger for er klar i stalden, så vi kan fodre med det 2 gange dagligt. Det har vi valgt af den grund, at vi har mange heste inde med udfordringer af den eller anden art, så det ville være meget svært at finde noget som alle hestene kunne trives 100 % på. 
Hvis man har behov for hjælp til en foderplan, hjælper vi naturligvis meget gerne med det. 
Vi køber foder ind sammen ca. hver 2 måned, hvor vi får 10% rabat på de fleste fodermærker. De fleste fodre med Nordic Horse. 

Fodring

Hestene bliver fodret i fodrebåse, så der er fred og ro til hver enkelt hest, uanset om de får 100 g eller 1 kg. Det fungere således at alle hestene har deres egen spand og deres egen bås, så det også er genkendeligt for dem. De bliver placeret som de giver bedst mening og ro i flokken. 

toilet

Gæstetoilet til fri afbenyttelse, med gulvvarme og varmt vand.


"På Stengården tages der på alle måder udgangspunkt i hestens behov: Masser af foldtid på store bakkede folde, hvor hestene går i flok samt fri adgang til grovfoder både ude og inde. Amalie har altid fornemmelse af, hvordan den enkelte hest trives. Hun
er opmærksom på alle heste og meget hjælpsom, når der er brug for det. Her kan du være helt tryg, også selvom du har en dag, hvor du ikke når i stalden. Et opstaldningssted der kun kan anbefales."
-Berit Mikkelsen